Grilované kuře v barbecue marinádě je nesmrtelné. Když si marinádu připravíte doma a v low carb verzi, bude to teprve pochoutka. Troubu v receptu můžete bez obav nahradit venkovním grilem a na party budete za hvězdu.
Co budete potřebovat?
- olivový nebo avokádový olej
- cibule, nakrájená nadrobno
- kečup bez kalorií
- uzená paprika
- čekankový sirup
- jablečný ocet
- sůl a pepř podle chuti
Na kuře:
- olivový nebo řepkový olej
- kuřecí paličky
Na oleji osmažte cibulku, dokud nezesklovatí. Poté přidejte ostatní ingredience a vařte na mírném plameni, dokud se voda neodpaří a všechny složky se spojí. Nechte směs vychladnout. Marinádu si můžete připravit předem a skladovat v lednici.
Předehřejte troubu na teplotu 200 stupňů. Kuřecí paličky potřete olejem, opepřete a osolte ze všech stran. Kuře naskládejte kůží dolů na plech vystlaný pečicím papírem nebo alobalem. Pečte přibližně 25 minut. Plech vyndejte a teplotu zvyšte na 220 stupňů. Každý kousek kuřete potřete marinádou z obou stran. Plech dejte do trouby a pečte asi 5 minut. Poté opět vyndejte a z vrchu potřete marinádou. Pečte dalších zhruba 5 minut. Tento postup opakujte ještě jednou nebo dvakrát.