Boloňské špagety jsou typickým italským jídlem, a jak jejich název napovídá, jsou typické právě pro město Bologna. Jedná se o pokrm, jehož základem je mleté maso - ragù. Stejná směs masa se používá i pro přípravu lasagní a může být servírována i s jinými těstovinami, než jsou špagety. První recept na boloňskou omáčku pochází z 18. století. A jak je vidět, byl tak dobrý, že se dochoval dodnes a chutná všem napříč kontinenty.
Co budete potřebovat
- 1 středně velkou cibuli
- Tři větší rajčata (lze nahradit pasírovanými rajčaty, koupenými v obchodě)
- ½ kila mletého masa, pro dietní variantu zvolte kuřecí (ideálně namleté doma)
- Česnek
- Rajčatový protlak
- Olivový olej
- Cukr nebo erythritol
- Sůl, pepř, bazalku
- Bílé víno
- Fettuccine USUI
Jak na to
Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Ve vyšší pánvi rozehřejte olej a na něm nejdříve pomalu zahřejte na plátky nakrájený česnek (až se rozvoní) a poté orestujte cibulku. Pozor, česnek nesmí zhnědnout, jinak zhořkne. Přidejte rajský protlak a chvilku restujte – snížíte tak jeho kyselost.
Mezitím nakrájejte nadrobno rajčata a přidejte je do pánve. Následně přidejte mleté maso, které vařečkou oddělujte a restujte. Osolte a opepřete, případně přilijte vodu a bílé víno. Dochuťte cukrem nebo sladidlem. Přiklopte pánví a za občasného míchání nechte na mírném ohni cca 15 minut probublávat. Mezitím vyndejte z obalu Usui těstoviny a propláchněte je pod tekoucí vodou.
Poté je přidejte do připravené omáčky, přidejte bazalku a nechte vše společně ještě prohřát. Dobrou chuť.
Usui
Konjakové fettuccine USUI jsou zdravou alternativou k tradičním těstovinám, které jsou vyrobeny z konjakové hlízy. Tyto špagety jsou téměř bez kalorií a obsahují velmi malé množství sacharidů, což je ideální volba pro ty, kteří chtějí snížit příjem kalorií a sacharidů ve své stravě.
Fettuccine USUI mají neutrální chuť, což znamená, že jsou skvělé jako příloha k jakémukoliv jídlu. Mohou být použity v klasických italských receptech, ale také v exotičtějších pokrmech jako jsou woky nebo saláty.
Kromě toho mají konjakové fettuccine USUI několik zdravotních výhod. Obsahují vlákninu, která může přispět k pocitu sytosti a regulaci hladiny cukru v krvi. Jsou také vhodné pro lidi s různými dietními omezeními, jako je např. bezlepková dieta.
Pokud hledáte způsob, jak snížit kalorický příjem a zvýšit vlákninu ve své stravě, konjakové fettuccine USUI jsou skvělou volbou, která vám umožní stále si vychutnat oblíbené těstoviny bez viny.
Může se Vám hodit
Usui Konjakové fettuccine v nálevu 270 g
Konjakové fettuccine v nálevu jsou zdravou alternativou k běžným těstovinám. Obsažená vláknina…
Skladem 58 Kč
Přidat do košíkuErythritol 500 g
Erythritol je zdravější náhrada běžných sladidel. Sladí stejně jako běžný cukr, ale neobsahuje…
Skladem
134 Kč
79 Kč
-41% Sleva