Caesar salát je oblíbeným jídlem po celém světě. Považuje se za klasiku mezi saláty. Tento jednoduchý, ale chutný salát se stal ikonou americké kuchyně a je oblíbený pro své bohaté chutě a křupavost.
Původ tohoto salátu je přisuzován slavnému italsko-americkému kuchaři Caesarovi Cardinimu, který ho poprvé připravil v roce 1924 v jeho restauraci v Tijuaně v Mexiku.
Co budete potřebovat:
- hlávkový salát
- kuřecí prsní řízky
- slaninu
- česnek
- vejce
- parmezán
Na zálivku:
- jogurt
- olivový olej
- citron
- parmezán
- ančovičky rozdrcené
- balzamikový ocet
- čerstvou bazalku
- low carb hořčici
- česnek
- sůl, pepř
Roztrhněte salát na menší kousky. Nařežte maso na tenké plátky a roztrhejte slaninu na kousky. Opečte na pánvičce se stroužkem česneku, dokud nezíská zlatavou barvu. Smíchejte ingredience na zálivku a rozmixujte je na hladkou kaši pomocí ponorného mixéru. Vařte vejce natvrdo. Na salát rozložte upečenou slaninu a maso, následně položte vejce. Posypte parmezánem a pokapejte zálivkou. Pokud máte rádi krutóny, připravte si je na pánvičce s trochou oleje z proteinového pečiva.