Možná jste to nevěděli, ale konzumace hub je pro lidský organismus velmi prospěšná (pokud tedy samozřejmě vynecháme houby jedovaté). Obsahují totiž spoustu zdraví prospěšných látek. Třeba riboflavin a niacin, které prokazatelně snižují cholesterol. Zdravé jsou i pro vaše srdce, a to díky obsahu hořčíku. Jsou i plné antioxidantů, které pomáhají předcházet třeba rakovině. Takže až bude čas, jděte houbařit. Nejen, že si v lese pročistíte hlavu, ale domů si přinesete košík plný zdraví.
Co budete potřebovat
- Čerstvé, mražené nebo sušené houby
- Cibuli
- Smetanu na vaření
- Sýr typu Philadelphia
- Olej
- Sůl, pepř
- Fettuccine USUI
Jak na to
Pokud pracujete s čerstvými houbami, před jejich použitím je pečlivě očistěte a nakrájejte na větší kusy. Pokud budete pracovat se sušenými houbami, ty namočte před vařením na 30 minut do vlažné vody.
Do hrnce nalijte olej, přidejte nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět. Následně přidejte houby (pozor, protože jsou plné vody, budou prskat). Smažte je cca 5 minut a poté přilijte smetanu. Po jejím zahřátí (nesmí vařit) přidejte sýr a ten nechte pomalu ve smetaně rozpustit. Osolte a opepřete. Omáčku nechte projít varem – smetana tak zhoustne. Podávejte s Usui těstovinami. Ty před konzumací stačí jen propláchnout pod tekoucí vodou. Dobrou chuť.
Usui
Proč jíst místo klasických konjakové těstoviny Usui? Je to jednoduché. Nemají skoro žádné sacharidy a mají nepatrnou kalorickou hodnotu. Takže se nemusíte bát, že po nich přiberete, i když si k nim uděláte klasickou omáčku. A prospěšné budou i pro vaše trávení. Ve vašich střevech totiž budou fungovat jako jakýsi „kartáč“ a dokonale vám je vyčistí. Což po čase poznáte i na vaší pleti, vlasech nebo nehtech.
Může se Vám hodit
Usui Konjakové fettuccine v nálevu 270 g
Konjakové fettuccine v nálevu jsou zdravou alternativou k běžným těstovinám. Obsažená vláknina…
Skladem 58 Kč
Přidat do košíkuPepř cayenský 15g
Jsou to velmi jemně mleté chilli papričky, které mají výraznou chuť. Používají se na ochucování…
Skladem 42 Kč
Přidat do košíku