Black Friday: Slevy až 60 % na TOP produkty > TO CHCI

Nenechte si ujít ty nejlepší akce a nabídky! Doprava zdarma, akce a slevy na produkty, novinky a mnoho dalších.

Houbová omáčka s Usui těstovinami

Hlavní jídla
Houbová omáčka s Usui těstovinami

Možná jste to nevěděli, ale konzumace hub je pro lidský organismus velmi prospěšná (pokud tedy samozřejmě vynecháme houby jedovaté). Obsahují totiž spoustu zdraví prospěšných látek. Třeba riboflavin a niacin, které prokazatelně snižují cholesterol. Zdravé jsou i pro vaše srdce, a to díky obsahu hořčíku. Jsou i plné antioxidantů, které pomáhají předcházet třeba rakovině. Takže až bude čas, jděte houbařit. Nejen, že si v lese pročistíte hlavu, ale domů si přinesete košík plný zdraví. 

Co budete potřebovat 

Jak na to 

Pokud pracujete s čerstvými houbami, před jejich použitím je pečlivě očistěte a nakrájejte na větší kusy. Pokud budete pracovat se sušenými houbami, ty namočte před vařením na 30 minut do vlažné vody. 

Do hrnce nalijte olej, přidejte nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět. Následně přidejte houby (pozor, protože jsou plné vody, budou prskat). Smažte je cca 5 minut a poté přilijte smetanu. Po jejím zahřátí (nesmí vařit) přidejte sýr a ten nechte pomalu ve smetaně rozpustit. Osolte a opepřete. Omáčku nechte projít varem – smetana tak zhoustne. Podávejte s Usui těstovinami. Ty před konzumací stačí jen propláchnout pod tekoucí vodou. Dobrou chuť.  

Usui

Proč jíst místo klasických konjakové těstoviny Usui? Je to jednoduché. Nemají skoro žádné sacharidy a mají nepatrnou kalorickou hodnotu. Takže se nemusíte bát, že po nich přiberete, i když si k nim uděláte klasickou omáčku. A prospěšné budou i pro vaše trávení. Ve vašich střevech totiž budou fungovat jako jakýsi „kartáč“ a dokonale vám je vyčistí. Což po čase poznáte i na vaší pleti, vlasech nebo nehtech.  

Může se Vám hodit


Další články

Pomazánky
Avokádové guacamole

Avokádové guacamole

Číst článek
Magazín
Ověřeno zákazníky

Ověřeno zákazníky

Číst článek
Polévky
Silný hovězí vývar

Silný hovězí vývar

Číst článek