Základní ingredience pro přípravu tradiční vietnamské polévky jsou nudle, maso, vývar a bylinky. Jestli máte rádi asijskou kuchyni, zkuste náš recept, který klasické rýžové nudle nahrazuje nudlemi z konjaku. Ty jsou ideální v každé dietě, jelikož mají ke kaloriím daleko, jako je z Prahy do Vietnamu. Asijská polévka krásně zahřeje a zasytí.
Časová náročnost: 1 hodina
Co budete potřebovat:
- Konjakové vlasové nudle Usui
- Hovězí kližka a kosti na vývar
- Hovězí svíčková (či jiné dobré hovězí)
- Jarní cibulka
- Svazek koriandru
- Limetka
- Koření (badyán, kardamom a celá skořice)
- Čerstvý zázvor
- Chilli papričky
- Bambusové klíčky
- Rybí omáčka
- Citronová tráva
Postup:
Připravte si z hovězí kližky, kostí a koření silný vývar. Vaří se cca 5 hodin na mírném ohni. Po dovaření sceďte. Orestujte na oleji skořici, badyán a kardamom, přidejte cibulku a očištěný zázvor a chvilku orestujte. Vše z pánve přidejte do vývaru a vařte cca 10 minut.
Marinujte hovězí svíčkovou nakrájenou na plátky lžičkou rybí omáčky. Konjakové vlasové nudle opláchněte pod tekoucí studenou vodou a s masem přidejte do vroucího vývaru. Povařte 2 minuty a podávejte do hluboké mísy. Ozdobte čerstvým koriandrem, klíčky z bambusu a citronovou trávou. Vedle podávejte limetku s chilli.