Tuňáková pomazánka je dokonalým řešením pro ty, kteří hledají rychlou, jednoduchou a zároveň výživnou svačinu. Tento recept na tuňákovou pomazánku je velmi jednoduchý a zvládne ho připravit úplně každý. Vychutnejte si tuto jemnou svačinku jako pomazánku na chleba, topinkách nebo jako dip k zelenině.
Proč jíst tuňáka?
Tuňák je vysoce živinami nabité jídlo, které je oblíbené po celém světě. Obsahuje vysoké množství bílkovin, vitamínů a minerálů jako železo, hořčík a draslík. Je také bohatý na omega-3 mastné kyseliny, které jsou pro náš organismus velmi prospěšné. Tuňák je tak skvělou volbou pro ty, kteří chtějí posílit své zdraví a udržet svoji vitalitu. Kromě toho, že je tuňák výživný, je také chutný a snadno dostupný, což ho činí ideální volbou pro většinu lidí.
Co budete potřebovat
- Tuňáka ve vlastní šťávě
- Cibuli nebo šalotku
- Citrón
- Bílý jogurt
- Sůl a pepř
Jak na to
V misce vidličkou důkladně rozmělněte konzervovaného tuňáka. Přidejte jemně nakrájenou cibuli (červená cibule přidá hezkou barvu a mírnější chuť), pokud máte rádi, můžete přidat i nakrájené kapary nebo kyselou okurku pro křupavost a extra chuť.
Do směsi vmíchejte jogurt a důkladně promíchejte. Podle chuti přidejte sůl, pepř a pár kapek citronové šťávy. Do pomazánky můžete také vmíchat nasekanou petrželku nebo pažitku. Hotová tuňáková pomazánku by měla následně v lednici odpočívat alespoň 30 minut, aby se všechny chutě dokonale propojily.
Tato tuňáková pomazánka vykouzlí úsměv na tváři snad úplně každému. Přejeme dobrou chuť!