Celerová pomazánka je vynikající a zdravá alternativa tradičních pomazánek. Taková lehká snídaně nebo svačina vám určitě zlepší den a díky své křupavosti si ji oblíbíte hned po prvním soustu. Navíc kombinace celeru, mrkve a jablka přináší nejen skvělou chuť, ale i řadu vitamínů a minerálů.
Co budete potřebovat
- Celer
- Mrkev
- Jablko
- Bílý jogurt nebo tvaroh
- Citronovou šťávu
- Olivový olej
- Sůl a pepř
- Čerstvé bylinky na ozdobu (například petrželka nebo pažitka)
Jak na to
Celer a mrkev důkladně omyjte, oloupejte a nastrouhejte do větší mísy najemno. Jablko omyjte, vykrojte střed s jadřincem a nastrouhejte k celeru a mrkvi. Přidejte bílý jogurt nebo tvaroh, citronovou šťávu a olivový olej. Vše důkladně promíchejte.
Podle chuti dochuťte solí a pepřem. Pro větší svěžest můžete přidat i trochu nastrouhané citronové kůry. Pomazánku nechte v lednici alespoň hodinu odpočinout, aby se chutě spojily. Před podáváním ještě přidejte čerstvé bylinky a skvělá celerová pomazánka je na světě.
Dokonalá celerová pomazánka:
- Pro lehčí a osvěžující variantu použijte místo tvarohu bílý jogurt.
- Přidání čerstvých bylinek nejen že zvýší estetický vzhled pomazánky, ale také její chuť.
- Pokud máte rádi pikantnější chutě, přidejte do pomazánky trochu čerstvého nebo sušeného chilli.
Celerová pomazánka se stane vynikajícím a zdravým doplněk vaší kuchyně, který zpestří každou snídani nebo oslavu. S její pomocí můžete snadno připravit chutné a výživné občerstvení pro sebe i své blízké.