Ham and eggs (česky hemenex) je snadné a výborné jídlo, které se skvěle hodí jak k snídani tak i k večeři. Pokud už klasiku s vajíčky nemůžete ani vidět, můžete vyzkoušet tento recept. V hemenexu se snoubí chutě cibule a parmezánu a s proteinovým chlebem se jedná o pokrm nabitý bílkovinami.
Co budete potřebovat:
- 4 plátky kvalitní šunky
- 2 vejce
- ½ cibule
- Lžičku ghí
- Strouhaný parmezán
- Proteinový chléb
Postup:
Cibuli očistěte a nakrájejte najemno. Na pánvičce rozehřejte ghí a přidejte připravenou cibulku. Nechte ji zesklovatět.
Následně cibuli z pánvičky dejte pryč a místo ní na pánvičku rozložte plátky šunky a rozklepněte vajíčka. Na vajíčka nasypte připravenou cibuli a vše posypte nastrouhaným parmezánem. Snižte teplotu a pod pokličkou nechejte cca 4 minuty.
Výsledkem by měl být tuhý bílek a tekutý žloutek. Hemenex není třeba solit, protože šunka i parmezán již sůl obsahují. Podávejte s proteinovým chlebem.
Dobrou chuť!