Rizoto s houbami je česká klasika. Houby jsou zdrojem vitamínů a minerálů a navíc jsou bez tuku a kalorií. A když k tomu přidáte nízkokalorickou konjakovou rýži můžete si bez výčitek dopřát hned dvojitou porci. Doporučujeme přidat tymián, který dodá rizotu specifickou chuť i pronikavou vůni. Navíc podporuje trávení těžkých jídel a má mimořádné dezinfekční vlastnosti.
Časová náročnost: 10 minut
Ingredience pro 1 osobu:
- 1x balení USUI konjakové rýže.
- 200 g lesních hub nebo žampionů .
- 100 ml zeleninového vývaru .
- Jarní cibulku.
- 1 lžíce másla / olivového oleje.
- Koření dle chuti – doporučujeme čerstvý tymián.
- Parmezán na posypání .
- Sůl a pepř na ochucení .
Jak na to
Na pánvi zahřejte olej nebo máslo a na slabé plátky nakrájené houby. Směs důkladně promíchejte a pár minut restujte. Po chvíli přilijte zeleninový vývar a povařte, až se voda trochu odpaří. Mezitím vyjměte USUI rýži z obalu, přidejte do houbové směsi a zamíchejte. Pak stačí jen dochutit solí a pepřem, posypat nastrouhaným parmezánem, lístky tymiánu a můžete servírovat.
Tip: jestli jste milovníci smažené cibulky, tak si na začátku vaření dejte trochu cibule bokem, osmahněte ji dozlatova a na závěr s ní rizoto ozdobte společně s tymiánem a parmezánem.
Dobrou chuť!