Hledáte recept na rychlý oběd s nízkým obsahem sacharidů, který můžete připravit během několika málo minut? V tom případě vyzkoušejte tyto zapečené těstoviny s konjakem. Osloví vás svěží chuť rajčat, tuňáka, mozzarelly a parmazánu.
Co budete potřebovat (na 1 porci):
- 150 g BIO konjakových penne
- 1 konzervu tuňáka ve vlastní šťávě
- 200 g krájených rajčat
- 1 menší cibuli
- 1 stroužek česneku
- Hrst parmazánu
- Hrst strouhané mozzarelly
- Olivový olej
- Bazalku
- Sůl a pepř
Postup:
Výhodou konjakových těstovin je to, že se jedná o hotový pokrm. To znamená, že je nemusíte tepelně upravovat, stačí je pouze propláchnout, a proto je příprava takového obědu velmi rychlá.
Předehřejte si troubu na 200 °C. Cibuli si oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Na pánvi si rozehřejte kapku olivového oleje a nechte na něm cibuli zesklovatět. Poté přidejte bazalku a nechte ji rozvonět. Oloupejte česnek, prolisujte a přidejte ho na pánev.
Následně vmíchejte krájená rajčata. Můžete použít čerstvá rajčata nebo rajčata z konzervy. Přidejte tuňáka a vše dobře promíchejte. V případě potřeby dochuťte solí a pepřem podle své chuti.
Připravte si malou zapékací misku. Promíchejte směs s těstovinami a vše umístěte do pekáče. Po vršku pokrmu rozprostřete parmazán a strouhanou mozzarellou.
Pekáč vložte do předehřáté trouby a nechte zapéct po dobu přibližně 15 až 20 minut. Při servírování pokrm ozdobte čerstvou bazalkou.