Chcete překvapit své blízké netradičním dezertem? Mechový dort ze špenátu je nejen vizuálně lákavý, ale také neuvěřitelně chutný. Špenátu v dortovém základu se nemusíte bát. V korpusu není vůbec cítit, naopak je korpus díky špenátu krásně vláčný. Tento originální recept spojuje zdravé ingredience se svěží chutí ovoce a je skvělou volbou pro jakoukoliv oslavu.
Co budete potřebovat:
Korpus
- Čerstvý baby špenát,
- vejce,
- erythritol,
- hladkou mouku,
- kypřící prášek do pečiva,
- citron,
- olej.
Krém
- smetana ke šlehání,
- Mascarpone,
- moučkový cukr,
- vanilkový cukr.
Ovoce
- Maliny,
- jahody,
- borůvky.
Jak na to
Špenát umyjte a spařte vařící vodou. Poté ho rozmixujte na hladkou pastu. V míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny a postupně přidávejte mouku smíchanou s kypřícím práškem a olejem. Nakonec vmíchejte i špenátovou pastu, citronovou kůru a trochu citronové šťávy.
Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy a pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut. Dort nechte vychladnout a mezitím si připravte krém. Smetanu ke šlehání, mascarpone, moučkový a vanilkový cukr důkladně vyšlehejte do hladka. Pokud chcete, aby měl krém krásně jemnou konzistenci, nechte před pečením smetanu pořádně vychladnout. Lesní ovoce nakrájejte na malé kousky a přidejte do krému.
Vychlazený dort rozkrojte na dvě nebo tři části a každou vrstvu potřete připraveným krémem. Dort složte dohromady a celý jej potřete zbylým krémem. Navrch ještě přidejte jahody, maliny a dozdobte borůvkami. Mechový dort nechte v lednici ztuhnout nejlépe přes noc.
Mechový dort je skvělou volbou pro každou příležitost. Nejvíce tímto dortem ale oslovíte děti, které budou z jeho vzhledu a chuti nadšené ze všech nejvíc. Pokud budete připravovat mechový dort poprvé, opravdu použijte čerstvý špenát. Dort tak bude mít lepší chuť a neodolatelnou barvu. Přejeme dobrou chuť!
Může se Vám hodit
Vanilkový cukr, třtinový BIO 100g
Vanilkový cukr vám poslouží jako přísada na pečení a zvýraznění chuti růztných druhů těst. Přidává…
Skladem 114 Kč
Přidat do košíku