Rajská omáčka je typická pro českou kuchyni a lze připravit na mnoho způsobů. I když jí všichni škatulkujeme do kaloričtějších pokrmů, snadno si jí můžete připravit i v odlehčené verzi. Pokud knedlík nebo těstoviny vyměníme za kojakovou přílohu, tak hned budeme mít low carb rajskou.
Časová náročnost: 30 minut
Co budete potřebovat:
- Konjakové penne Usui
- Hovězí plec
- Olivový olej
- Rajčatový protlak
- Rýžovou mouku
- Mrkev
- Cibuli
- Celer
- Česnek
- Petržel
- Ocet
- Koření (hřebíček, bobkový list)
- Sůl
Postup:
Očištěnou zeleninu s masem zalijte 1,5 litrem vody a vařte do měkka. Na olivovém oleji orestujte cibuli (nadrobno nakrájenou), protlak, chviličku restujte a zasypte rýžovou moukou. Povařte zhruba půl minuty. Potom přidejte vývar z masa, sůl, ocet a hřebíček. Vařte cca půl hodiny. Omáčku přes síto propasírujte a rozmixujte. Servírujte maso nakrájené na plátky s konjakovými penne.
Dobrou chuť!