KEŠU TÝDEN: Slevy až 20 % na vybrané kešu produkty > TO CHCI

Nenechte si ujít ty nejlepší akce a nabídky! Doprava zdarma, akce a slevy na produkty, novinky a mnoho dalších.

Mandle natural

Kód produktu:

Mandle natural

Dárek k objednávce Dárek k objednávce si vyberete v košíku

iPlodíky body Zakoupením získáte 5 - 29 iPlodíků.

Skladem > 50 Ks

Od 46 Kč / Ks
Od 41 Kč bez DPH

Varianty k výběru

Produkt
Cena
Dostupnost
Balení: 1 kg
Kód produktu: B233
Skladem více jak 50 ks

286 Kč

Hlídat cenu

286 Kč

286 Kč / kg
Skladem více jak 50 ks
Balení: 100 g
Kód produktu: B124
Skladem více jak 50 ks

46 Kč

Hlídat cenu

46 Kč

460 Kč / kg
Skladem více jak 50 ks

Mandle jsou bohaté především na vlákninu, bílkoviny a mají vysokou energetickou hodnotu. Obsahují hodně vitamínů a minerálů, a to zejména vitamín B, B2, E, Kyselinu listovou, draslík, železo, zinek, vápník a hořčík.

Ve 100 g neloupaných mandlí se nachází průměrně 25 % bílkovin, 9 % sacharidů, 66 % tuků a až 12 % vlákniny.

Na co je dobré jíst mandle?

Snad každý už slyšel o volných radikálech, které neustále napadají naše tělo. Proti nim bojují antioxidanty, jež chrání naše buňky. Jedním z nejdůležitějších antioxidantů je vitamín E, kterého mandle obsahují dostatek. Kromě toho jsou bohaté na vlákninu, jak rozpustnou, tak nerozpustnou, což je nezbytné pro správné fungování trávicího systému. Mandle jsou také zdrojem mnoha minerálů jako hořčík, měď, fosfor a mangan. Mangan je důležitý pro tvorbu krve, regulaci cholesterolu a růst plodu. Nejvíce prospěšných látek se nachází ve slupce mandlí, takže pokud je rádi jíte samotné, zvolte neloupané.

Kolik mohu sníst mandlí za den?

Mandle mají ve srovnání s jinými ořechy nižší kalorickou hodnotu, což znamená, že si je můžete s chutí dopřát kdykoliv během dne. Doporučená denní dávka pro dospělého člověka je přibližně 30 g, tedy asi jedna hrstka.

Proč se musí namáčet mandle?

Mandle se doporučují namáčet, jelikož se lépe tráví, jsou měkčí a jemnější.

Co je to mandle?

Mandle, semena mandloně obecné, mají své kořeny na středním východě. Tento strom, známý také jako mandlovník, prospívá hlavně v subtropických oblastech, které jsou ideální i pro jiné plodiny, jako jsou tabák, olivy či pomeranče. Mandlovníky se však pěstují i u nás, především na Moravě.

Mandle jsou skvělou svačinou, perfektní na pečení, výrobu marcipánu nebo třeba pálenky. Hodí se do sladkých i slaných pokrmů, celé nebo nasekané. Mohou být základem pokrmů nebo jen ozdobou. Přidejte je do granoly nebo je využijte při výrobě pesta. Z loupaných mandlí můžete také vyrobit mandlové mléko nebo máslo, což ocení vegetariáni, vegani a lidé s intolerancí laktózy. Mandlová mouka je navíc přirozeně bezlepková, což potěší všechny celiaky.

Druhy mandlí:

Složení: Mandle natural 100%

 

Parametry produktu

Země původu USA
Hmotnost 100 g / 1 kg
Energie
593kcal 29.7%
Tuky
48g 71,33%
z toho nasycené MK
4.3g 21.5%
Sacharidy
4.3g 1.7%
z toho cukry
4.3g 4.8%
Bílkoviny
28g 56%
Sůl
0g 0%

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g