Houbové rizoto je česká klasika. Houby obsahují vitamíny a minerály, a navíc jsou úplně bez kalorií a tuků. Pokud si rizoto uděláte s kanjakovou rýží, můžete se dopřát dvojitou porci a bez výčitek. Specifickou chuť a pronikavou vůni rizotu dodá tymián. Navíc má dezinfekční vlastnosti a podporuje trávení.
Časová náročnost: 30 minut
Co budete potřebovat:
- Konjakovou rýži Usui
- Lesní houby či žampiony
- Zeleninový vývar
- Cibuli
- Česnek
- Olivový olej
- Tymián
- Parmezán
- Sůl a pepř
Postup:
Na pánvi s olejem a osmahněte nakrájenou cibulku. Po chvilce přidejte prolisovaný stroužek česneku, houby nakrájené na tenké plátky a tymián. Směs pečlivě míchejte a pár minut restujte. Když je směs orestovaná, přilijte zeleninový vývar a povařte, dokud se voda trochu neodpaří. Přimíchejte do houbové směsi konjakovou rýži, osolte a opepřete. Můžete rizoto na závěr posypat parmezánem a ozdobit lístky tymiánu.
Dobrou chuť!